Hem tastat VI PROCEDENT de CEPS CULTIVATS a 1450 m.
Al terme d’Olopte a la Cerdanya.
Felicitats a la “Associació Gastronòmica del Pirineu” per aquesta interessant iniciativa.
Les vinyes són al costat de la carretera de Ger a Meranges. El terreny és rigorosament orientat a sud.
Han estat plantades el 2009 amb ceps recuperats de varietats ancestrals Mone i Aremon.
Som davant de les primeres produccions.
Hem obert per tastar-la una de les setanta-dues ampolles aconseguides a través de la collita 2012.
Bàsicament, hem d’afirmar que de moment és, més que res, una curiositat.
Altres han plantat vinyes al terme de Girgol, més a munt de Meranges a cota 1700, la vinya més alta d’Europa i possiblement del món. És molt més complicat aconseguir producció que a Olopte. Aquí el fracàs ve donat per glaçades de primavera, quan els brots tendres comencen a sortir. Enguany aparentment ha passat el perill i esperen una collita interessant.
El vi és suau, rodó i ben fet. A cura de la reconeguda enòloga Sara Perez.
Es manifesta clarament per l’alçada.
Miquel